Såfremt du besøger lufthavnen, hvad enten det er for at besøge det fortræffelige flymuseum der ligger ved pladsen, eller du blot er på en fornøjelsestur over det skønne landskab og lige føler for en pause, så kan vi anbefale at besøge Restaurant Stauning Havn som, endda vil hente og bringe gæster til Restauranten frit i lufthavnen.

Se hvad der tilbydes her.

Eller læs om dem på deres egen hjemmeside her.

Stauning lufthavn blev indviet den 11 September 1965 og er dermed rundet de 40 år.

I den anledning har Allan Jensen, som til daglig er lufthavnschef på EKVJ og flyvechef for RST-flyveklub, lavet en fortræffelig artikel om lufthavnens 40 årige historie. Der er ligeledes masser af gamle fotos fra de 40 år.

klik på billedet    og læs artiklen som er i pdf format.

Allan Jensen, som er lufthavnschef i Stauning Lufthavn, er kommet i besiddelse af en stak gamle luftfartøjsjournaler som lå gemt i et antal papkasser i de bygninger som har tilhørt Stauning Aero Service og som nu er helt rømmet. Bøgerne vil kunne udleveres til de rette ejermænd.

Se hvordan her hvor der også kan ses hvilke fly der er bøger til.

Flyvepladsen  EKVJ

Alle links i denne rubrik går til SLV og kan tage lidt tid at hente. Filerne er i PDF format og kræver at du har Adobe Acrobat Reader som kan hentes gratis i nyeste udgave her.

Tekst informationer for EKVJ

Kort over baneanlæg EKVJ
Kort over forplads EKVJ
Instrumentanflyvning EKVJ L 09

Instrumentanflyvning EKVJ LLZ 27

Instrumentanflyvning EKVJ L 27

NAV. Advarsler  ( opdateres dagligt )

Offentlige lufthavne / flyvepladser i Danmark

Private flyvepladser i Danmark

OY Luftfartøjsregister

DMI

Naviair. Her kan du afgive flyveplan

Stauning Lufthavn har også en hjemmeside som kan hentes her. Eller ved at klikke på billedet.

Faldskærmsklubben

Stauning lufthavn har også en faldskærmsklub  nemlig   Skydive Stauning

Klik på deres logo eller billedet for at se hjemmesiden.

Den modige unge dame på billedet er Linda Kirkegaard som udfører sit allerførste spring.

Danmarks Flymuseum

På Stauning Lufthavns område er der også et helt specielt flymuseum, idet en væsentlig del af de gamle fly bliver holdt i flyvedygtig stand, og der flyves regelmæssigt med dem. Museet har bl.a. en komplet samling af de berømte dansk byggede KZ - fly og de vises ofte i luften på udvalgte dage. Læs mere om dette på museets hjemmeside her. Eller ved at klikke på billedet.

Fra den 12. september 2006, på 100 års dagen for Ellehammers første flyvning, er der også blevet et Flyvevåben museum. Det er den store tilbygning til venstre i billedet.

Pr. 14. Juni 2007 har museet skiftet navn til Danmarks Flymuseum ( tidligere Dansk Veteranflysamling).

KZ & Veteranfly Klubben

KZ & V  har hjemsted i Stauning Lufthavn hvor deres klubhus ligger. Huset ses på billedet i øverste venstre del lige foran den gul/røde AN-2 og med RST´s klubhus til venstre.

KZ & V holder hvert år et stort int. KZ - rally. Fra 2013 er det flyttet til august måned  I  2013 er det 46. gang