webmaster


Link til 7´ene

An-2 træf 2003

Link til 9´ene

An-2 træf 2005

Link til 10´ene

An-2 træf 2006

Link til 13´ene

An-2 træf 2009

 

 

Se en An-2 lave et loop ved at klikke her.

   

Alle fotos © Poul-Jørgen Christensen

   

 

Igen i år afholdtes der An-2 træf denne gang i Polen.

 

Arrangøren var Team Adriana på Watorowo Airfield og det lod til at være et særdeles godt og veltilrettelagt arrangement. De deltagere jeg talte med om arrangementet sagde at alt klappede perfekt og det var også det jeg oplevede med mine desværre kun to dage på stedet.

 

Da der ikke var deltagere nok til at tage af sted i fly besluttede jeg at tage turen i bil selv om der var langt (ca. 1200 Km) men jeg håbede at der var mange deltagere nu hvor det afholdtes i polen og det ville jeg gerne forevige på billeder nu hvor jeg jo havde været til stævnet året i forvejen i Tyskland. Ganske skuffende var der kun 13 fly da jeg ankom godt middag om fredagen som var anden dagen, der havde dog så vidt vides været 15 på første dagen.

 

Al trætheden fra den lange køretur forsvandt dog hurtigt da jeg blev modtaget med åbne arme af stævneledelsen og blev udstyret med et V.I.P. kort til at hænge om halsen. Jeg kunne frit gå i samme områder som alle deltagerne, jeg kunne frit deltage i deres arrangemanger og jeg blev indkvarteret på samme hotel som deltagerne til kun 15 EUR pr. nat inkl. morgenmad og kunne frit benytte deres busser mellem hotel og flyveplads.

 

Sidste halvdel af eftermiddagen blev brugt til en sightseeing i den nærliggende Chelmno by, arrangeret af Team Adriana. Byen er en gammel middelalder by som helt undgik ødelæggelser under krigen.

Efter rundvisningen var der fest i en restaurant som, i udsmykning,  var bygget op som i middelalderen. Alt var en del af arrangementet og derfor skulle der ikke betales noget. Som billederne viser var det et ganske veldækket ta´selv bord og når man var tørstig gik man bare op og hentede et krus øl. For ikke at skulle gå så tit var der enliters krus.

 

Om Lørdagen var der publikumsdag hvor der var rundflyvning med An-2 næsten hele dagen. Der blev desuden også i år vist kunstflyvning med An-2 dog i år desværre uden røg som jo ellers gør det lidt nemmere at vise på billeder at der bliver fløjet både loops og rul som jo nok må siges at være ret utroligt i et fly af denne type.

På pladsen var også en besøgende Yak-12A. A - modellen er i følge piloten ret sjælden, der skulle være under 20 flyvedygtige tilbage, og dette eksemplar var særdeles flot og velholdt. Jeg var så heldig at blive tilbudt en tur i flyet og det blev til ca. 20 min. bl.a. over Chelmno by og til slut et par overflyvninger over flyvepladsen. Det var første gang jeg har fløjet i et fly kun med rat og pedaler i venstre side. En stor tak til piloten for en skøn flyvetur.

 

Ved fem tiden valgte jeg at påbegynde turen hjem i det jeg gerne ville ud af Polen inden det blev mørkt. Det lykkedes dog ikke helt for klokken var faktisk elleve da jeg tankede en kilometer før grænsen (diesel koster jo kun godt 5 kr. i Polen). Efter at have sovet i bilen en 5 - 6 timer gik turen til stævnet i Flensburg til et godt gensyn med klub vennerne som var på besøg med DV´s veteraner.

 

Næste år holdes træffet i Tjekkiet som jeg håber også at kunne besøge og denne gang forhåbentlig alle fire dage. Hvis næste års træf bliver lige så godt som det Team Adriana har lavet i år, ja så bliver det bare godt for det bliver svært at overgå.

 

Der skal fra mig lyde en stor tak til Team Adriana for en fantastisk modtagelse og et forhåbentlig på gensyn i 2005.

 

 

Poul-Jørgen

 

 

 


 

 

 


 

 

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
     

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

Aerobatics med LY-ABK


Der blev igen i år vist formidabel kunstflyvning med en An-2. Det ser ganske utroligt ud når et sådant fly laver disse manøvrer og efter sigende skulle der kun være den samme pilot som gør det. Flere skulle have foretaget de indledende manøvrer men så opgivet igen.

Herunder er der en række billeder fra opvisningen. Desværre er billedkvaliteten ikke så god og det skal jeg beklage men jeg syntes alligevel billederne skulle med for at vise at han gør det. Alle billeder er taget fra det samme sted på pladsen og der er absolut ingen snyd i redigeringen.

 

 


 

 

 

     
     
     
 
     

 

 

Guidet sightseeing i Chelmno med Team Adriana


Fredag eftermiddag bød Team Adriana på en guidet sightseeing i den nærliggende by Chelmno.

Der blev startet på byens torv hvor rådhuset lå derefter et par kirker som der var en del af i byen. Derefter en lille vandring gennem byen til en plads hvor der afholdtes en slags frilufts teater med middelalder spil som man faktisk selv kunne deltage i. Derefter var der afgang til en restaurant udsmykket i middelalder stil og der var der så det helt store ta´selv bord og med friskkærnet smør til brøddet. Smørret blev faktisk kærnet mens vi sad der. Der var suppe af en kæmpe gryde og til at skylle det hele ned var der øl i rigelige mængder og alt var en del af arrangementet, altså man skulle ikke have pengepungen frem.

Midt på aftenen gik man en tur på torvet for at se årets ballonfest. Tilsyneladende en gammel tradition hvor man havde opstillet en række ballonkurve med brændere som så skød høje flammer op med regelmæssige mellemrum samtidig med at der blev opført et skuespil. Desværre skulle man nok være lokal for at få den store mening med det men det så ganske flot ud.

Efter dette program gik det tilbage til restauranten for at feste videre. Da jeg havde kørt hele den foregående nat foretrak jeg at finde tilbage til hotellet men festen skulle have varet til efter midnat.

Herunder diverse billeder fra dagen.

 

 

     
     
   
     

 

     

 

     
     
 
     

 

 

En flyvetur med YAK-12A


Lørdag eftermiddag talte jeg med piloten på en Yak-12A. Piloten var særdeles godt engelsktalende og jeg blev budt indenfor hvor han så fortalte om flyet som var særdeles flot og velholdt.

Jeg forespurgte om det var muligt at købe sig til en tur og en times tid senere var vi så i luften for at bevæge os en tur ind over Chelmno og derefter tilbage for et par overflyvninger. En spændende tur i et usædvanligt fly.

Herunder billeder af flyet og fra turen.

 

 

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
   
     

 

 

 

Crew konkurrence


De deltagende crews havde nogle konkurrencer og lege i løbet af lørdagen med bl.a. sækkevæddeløb, tovtrækning og ballonsidning, det gik ud på at man, med bind for øjnene, skulle sidde på en helium fyldt ballon. Man skulle sidde så let at den ikke sprang og dog så hårdt at den ikke fløj væk og man skulle holde den i et helt minut. Nemmere sagt end gjort og det var med at finde holdets letteste person.